Meteen naar de inhoud

Lid worden

Lid worden, hoe werkt dat?
Wanneer u graag lid wilt worden van onze vereniging adviseren wij u om een keer langs te komen tijdens een van de lesavonden (maandag ). Tijdens een van deze avonden krijgt u een beter beeld van onze vereniging en kunt u indien nodig extra informatie opvragen.

Indien u al bekend bent met onze vereniging en u wilt zich wil aanmelden dan kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier in het kopje hieronder.

Wanneer u enthousiast bent is het mogelijk om eerst twee proeflessen te volgen. Zo krijgt u een reëel beeld of de vereniging bij u past en of de lessen aan uw verwachtingen voldoen.  Wanneer en op welke dag u kunt deelnemen aan deze proeflessen gaat in overleg met Viola Nijland.
Belangrijk is echter om voor aanvang van deze proeflessen een inschrijfformulier volledig te hebben ingevuld. Zie hieronder.

Inschrijfformulieren
De inschrijfformulieren zijn te vinden in de kantine van de manege (geopend op maandagavond) en via de volgende link Inschrijfformulier-Esdal. Graag willen wij dat u deze volledig invult en inlevert bij Wendy Siebring (esdalnieuws@esdalruiters.nl), dit kan zowel digitaal als op papier. Dit formulier dient ingevuld te worden voordat u deelneemt aan eventuele proeflessen. Indien u graag lid wilt worden, heeft de vereniging direct de juiste gegevens om dit zo spoedig mogelijk te realiseren. En indien u achteraf toch geen lid wilt worden maar er gebeurd onverhoopt iets tijdens de proefles, dan zijn wij in staat om de familie in te lichten. Vanzelfsprekend zijn wij op de hoogte van de Wet van Privacy en zullen wij uitermate integer met uw gegevens om gaan. Deze gegevens worden verzameld en verwerkt door Wendy Siebring. Tevens dient u uw e-mail adres door te geven, eventuele wijzigingen in lessen en andere mededelingen worden allemaal per mail verstuurd.

Afmeldingen voor de les dienen minimaal 24 uur van te voren te worden doorgegeven aan Viola Nijland (06 524 64 122)

Lid worden zonder deelname aan lessen
Dat kan natuurlijk ook. Wanneer u wilt starten op wedstrijden moet u lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij de KNHS. Wanneer u niet wilt deelnemen aan de wekelijkse groepslessen maar toch wedstrijden wilt rijden kunt u bij ons “niet-lessend lid” worden. U betaalt dan uiteraard minder contributie dan de lessende leden, zie hiervoor het overzicht bij “Tarieven”. U kunt gebruik maken van het inschrijfformulier hierboven om u aan te melden bij onze vereniging.

Sleutellid worden
Wanneer u graag vrij gebruik wilt maken van onze rijhal kunt u sleutellid worden. Als sleutellid neemt u niet deel aan onze groepslessen en hoeft u geen lid te zijn van de KNHS via onze vereniging. U krijgt van ons een sleutel die toegang geeft tot onze mooie rijhal van 20 x 60 meter (inclusief hindernismateriaal). U kunt dan zo vaak als u wilt vrij rijden in onze manege, met uitzondering van onze lestijden op maandagavond wanneer de groepslessen plaatsvinden. Er zijn twee verschillende soorten sleutels, een gewone sleutel en een gezins-sleutel. Wat u betaalt als sleutellid kunt u vinden onder het tabblad “Tarieven”. Geheel voor eigen risico maakt u gebruik van onze rijhal. De reguliere rijbaanregels zijn van toepassing. Daarnaast vragen wij u om na gebruik de hal netjes achter te laten. Het sleutelcontract is persoonsgebonden. Maakt u gebruik van een ‘bijrijder’, dan dient voor deze persoon een afzonderlijke sleutelcontract te worden afgesloten. Indien er problemen zijn kunt u contact opnemen met het bestuur.

Afmelden
Wilt u zich afmelden als lid van onze vereniging of wilt u uw lidmaatschap omzetten van lessend lid naar niet-lessend lid (of andersom), houd er dan rekening mee dat u een opzegtermijn heeft.
De termijn bedraagt twee maanden per de eerste van de komende maand.

Wilt u overstappen naar een andere vereniging dan dient u zich uiterlijk 29 november af te melden, dit in verband met opzegging KNHS per 1/12.

Het verenigingslidmaatschap is verbonden aan het KNHS lidmaatschap en kan dus niet tussentijds worden opgezegd. Dit moet voor 31/12 van het voorgaande jaar worden opgezegd gelijk aan de KNHS.

Voor meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschap of afmeldingen kunt u contact opnemen met Viola Nijland (vegasje@gmail.com).