Ga naar de inhoud

Anne-Marie Bruins - Jan 2024

Anne-Marie Bruins heeft vroeger haar ouders zo ver gekregen dat ze op paardrijden mocht. Nadat zij in 2004 verhuisd zijn van Nieuw-Amsterdam naar Erica had ze een verzorgpony gevonden waar zij elke dag na school te vinden was.

‘Toen ik 12 jaar oud was heb ik mijn eerste eigen pony gekregen.
Zamira was een super lieve brave manege pony, ik had haar bij huis staan en kon er echt alles mee. Dressuur, springen, mennen zelfs racen over het land. Doordat ze al op leeftijd was kende ze alle trucjes om onder het werk uit te komen. Uiteindelijk heb ik met haar M2 dressuur kunnen starten tot haar pensioen dit was mijn “once in a liftime pony”.’

Vervolgens heeft Anne-Marie haar paardrijd carrière kunnen vervolgen bij een goede kennis. Eerst op een pony genaamd Debby , welke ze zadelmak heeft gemaakt en uiteindelijk uitgebracht t/m het M2. Toen werd Fellow geboren waar ze nu nog altijd op rijd. ‘Met Fellow start ik momenteel Z1 en ben ik vaak bij de Esdalruiters te vinden, het is er lekker rustig en je hebt een fijne bak tot je beschikking om in te rijden.’

Thuis heeft Anne-Marie nog een halfzus van Fellow staan en een pony in de opfok waar zij hopelijk nog veel jaren plezier mee gaat beleven. In 2019 heeft ze ook nog op opleiding gedaan tot paardensportmassage, omdat Anne-Marie zeer geïnteresseerd was in de biomechanica van paarden.

Martine Kasemier - dec 2023

Martine Kasemier is van jongs af aan actief met paarden en dressuursport. “Mijn beste wedstrijdpaard was een koffievos van 1.62m van de hengst Democraat”. Deze was Z1 startgerechtigd. In 2003 deed zij de ORUN instructeursopleiding met een grote jonge Gribaldi vosruin. “Dankzij mijn vader heb ik mogelijkheden gekregen om zoveel te kunnen rijden. Zoals een ieder in de paardensport weet, heb je wel een ondersteunend netwerk nodig om alles voor elkaar te krijgen”.

Na een stop van ongeveer 10 jaar door de focus op opleiding, werk en kinderen, is zij weer begonnen met rijden, in maart 2023 heeft ze de jonge Westfaalse merrie Family Berry gekocht, die weer vanaf de basis opgeleid wordt.

“Berry (For Romance x Osmium) was liefde op het eerste gezicht. Met haar heb ik echt weer zin om mee te doen in de wedstrijdsport nu mijn zoons wat ouder zijn. Gelukkig wordt er tegenwoordig in de dressuursport veel beter gekeken naar het welzijn van het paard, en op die manier wil ik omgaan met paarden”.

“Bij de Esdalruiters kan ik altijd gebruik maken van de ruime rijhal of buitenbak, waar ik met de trailer of te paard naar toe kan gaan via het bos, gelegen achter recreatiegebied de Rietplas van Emmen. Het fijne van het clublidmaatschap vind ik dat ik kan aansluiten bij de rustige clublessen van 2-4 personen van Viola Nijland wanneer het mij uitkomt. Ik betaal alleen als ik geweest ben. Verder word ik vrijblijvend gevraagd om eens te helpen bij gezellige activiteiten”.

Destiny Leverman - sep 2023

Destiny is momenteel 21 jaar oud, waarvan al heel wat jaren actief in de paardensport. Vroeger was ze al vaak te vinden op de manege en heeft ze veel verschillende pony’s gereden.

In 2015 kreeg ze Mojito, dit was eerst haar verzorgpony en werd later haar eerste eigen pony. Destiny heeft Mojito helemaal zelf opgeleid, waarbij de grote voorkeur lag bij het springen. Destiny kreeg vaak te horen dat ze met deze pony al blij mocht zijn als ze het niveau B zou halen met deze pony, uiteindelijk heeft ze Mojito tot het ZZ springen weten de klassificeren, dit maakt Mojito ook tot haar ‘once in a lifetime paard’.

 Destiny heeft ook sinds haar 11de een YouTubekanaal ‘Paardrijden met Plezier’ waarbij ze boven de 42.000 volgers heeft mogen bereiken, in dit avontuur heeft ze ook enorm veel leuke dingen mee mogen maken.

In 2019 is de fam. Leverman naar Emmen toe verhuisd omdat de droom paarden aan huis werkelijkheid ging worden. Sindsdien zijn er nog wat paarden (Corentino, Catharina-s & Early Star Z) bijgekomen die Destiny en haar zusje rijden en uitbrengen op wedstrijden. 

Destiny maakt vaak gebruik van de binnenbak bij de Esdalruiters: ‘De bak is gelukkig erg groot en fijn om in te rijden, ook kan je er bijna altijd terecht en het gemakkelijk is om even heen en weer te rijden! Daarnaast is het erg leuk om vrijblijvend de mogelijkheid te hebben om te helpen/mee te doen aan activiteiten én/of wedstrijden.’

——————————————————————————

Ilse Koop - mei 2023

Ilse Koop is momenteel 19 jaar en is 9 jaar geleden begonnen met rijden op de manege. Rond die tijd had ze ook les op haar eerste verzorgpony PZN, waar ze in 2021 afscheid van heeft moeten nemen. Door de jaren heen heeft ze veel verschillende paarden bij gereden. Inmiddels is ze nu een jaar actief in de dressuur met Beau. Op dit moment zitten ze in de L2 maar hopen snel hoger op te komen.

Verder rijd ze al meerdere jaren op een koffievos merrie genaamd Campari waarmee ze regelmatig traint en op buitenritjes gaat. De liefde voor paarden is dus al vroeg begonnen. Ook toen ze nog heel klein was vond ze de grote paarden al leuk. 

‘Gelukkig heb ik mijn moeder uiteindelijk kunnen overtuigen om mij toch paardrijlessen te laten nemen, uiteindelijk is het ook haar hobby geworden om de paarden te verzorgen en is ze ook regelmatig op stal te vinden.’

‘Door dat ik op veel verschillende paarden rij heb ik best wel vaak afscheid moeten nemen van verschillende paarden door verkoop of overleiden. dit vind ik het ergste.’

 Vorig jaar zijn ze lid geworden van de Esdal en rijd ze bijna wekelijks mee in de lessen op Beau of op een ander paard van Viola.

——————————————————————————

Nadi Dunning - apr 2023

Nadi Dunning is momenteel 21 jaar oud en heeft 2 eigen paarden, Nadi is sinds haar 11de al actief in de paardensport en heeft meerdere kampioenstitels in zowel het 6tal als individueel op haar naam staan.

Met Fairytale heeft Nadi Z1 dressuur gereden, Fairytale is helaas door een chronische blessure afgekeurd en mag genieten van haar (te vroeg) pensioen. Als vervangend wedstrijdpaard heeft ze Laverna gekocht, de toen in 2020, 4 jarige merrie van Leprince des Bios x Zuidhorn was alleen niet altijd even braaf, ze is nu hard aan het werk om dit paard toch nog op wedstrijden te kunnen starten in alle disciplines.

Jullie hebben Nadi vast al voorbij zien komen binnen de vereniging ze is een echte duizendpoot; lid van het bestuur, actieve vrijwilliger en lid. Zo rijd ze soms mee met de verenigingslessen van Viola, helpt ze vaak tijdens concoursen, beheert ze de social media van de Esdalruiters en organiseert Nadi vaak de activiteiten/evenementen op de vereniging.

‘Ik vind het ontzettend leuk om een steentje bij te kunnen dragen aan de vereniging en hier ook echt blije gezichten van de ruiters en amazones voor terug te krijgen, we moeten het toch met elkaar doen! Het organiseren van activiteiten en evenementen geeft mij veel voldoening en dan is het ook nog eens vet als dat in de hippische wereld kan én je daarbij de vereniging ook helpt! Ik raad iedereen aan om i.i.g. een keertje langs te komen op onze gezellige vereniging :)’

——————————————————————————

Rowan Bergsma - mrt 2023

Rowan Bergsma is momenteel 29 jaar en heeft twee eigen dressuurpaarden waar zij veel plezier en bijna al haar vrije tijd aan besteed.

Safira is een 12 jarige merrie van St. Moritz Junior x Ferro. Met Safira rijdt Rowan momenteel ZZ Zwaar. Daarnaast heeft ze ook de 5 jarige ruin Nambi d’Amour een It’s a Pleasure x Johnson, die wordt klaargestoomd om van het voorjaar te gaan starten en samen hun wedstrijd debuut te maken.

Voorheen, toen de paarden van Rowan nog aan huis stonden maakte zij vrijwel elke dag gebruik van de rijhal van de Esdal. Dit was immers ontzettend dichtbij omdat Rowan er naast woonde. Ondanks dat Rowan haar paarden nu op een pensionstal staan is ze nog steeds lid bij de Esdal. ‘De bak is bijna altijd beschikbaar voor het vrij rijden en dit is voor mij en mijn paarden een ideale mogelijkheid om eens op een andere locatie te trainen.

——————————————————————————

Nathalie Biemold - okt 2022

Nathalie Biemold is 21 jaar en heeft 4 pony’s en één paard in eigen beheer. Zelf is ze actief in de dressuur met haar zwarte D-pony merrie genaamd Miley. Ze rijden samen M2 dressuur tussen de paarden.

De passie voor de paardensport is al vroeg begonnen, voordat ze begon met rijden ging ze al vaak mee naar de verzorgpaarden van haar zus. Na een tijdje te hebben gereden op de manege is zij door een boer gevraagd om zijn pony’s te gaan rijden. Nadat deze allemaal verkocht waren heeft ze zelf een drachtige shetlander gekocht. Hiermee heeft Nathalie veel gewandelt en gement, de pony is helaas op 25 jarige leeftijd overleden aan koliek.

In 2011 liep ze op de Zuidlaardermarkt toen ze een leuke 2 jarige zwarte merrie tegen kwamen. Deze heeft ze meegenomen naar huis, de eerste jaren hebben ze buitenritjes gereden waarvan zo nu en dan een bixie wedstrijdje. Toen is zij toch gestart met wedstrijden rijden tot nu de M2 dressuur.

‘Samen met Miley rijd ik bijna wekelijks mee in de verenigingsles, naast de goede hulp van Viola heb ik nog les van Marissa, zij sluiten goed bij elkaar aan en zo komen wij steeds dichter bij ons doel: Z1 DRESSUUR!

——————————————————————————

——————————————————————————