Meteen naar de inhoud

Rowan Bergsma - mrt 2023

Rowan Bergsma is momenteel 29 jaar en heeft twee eigen dressuurpaarden waar zij veel plezier en bijna al haar vrije tijd aan besteed.

Safira is een 12 jarige merrie van St. Moritz Junior x Ferro. Met Safira rijdt Rowan momenteel ZZ Zwaar. Daarnaast heeft ze ook de 5 jarige ruin Nambi d’Amour een It’s a Pleasure x Johnson, die wordt klaargestoomd om van het voorjaar te gaan starten en samen hun wedstrijd debuut te maken.

Voorheen, toen de paarden van Rowan nog aan huis stonden maakte zij vrijwel elke dag gebruik van de rijhal van de Esdal. Dit was immers ontzettend dichtbij omdat Rowan er naast woonde. Ondanks dat Rowan haar paarden nu op een pensionstal staan is ze nog steeds lid bij de Esdal. ‘De bak is bijna altijd beschikbaar voor het vrij rijden en dit is voor mij en mijn paarden een ideale mogelijkheid om eens op een andere locatie te trainen.

——————————————————————————

Nathalie Biemold - okt 2022

Nathalie Biemold is 21 jaar en heeft 4 pony’s en één paard in eigen beheer. Zelf is ze actief in de dressuur met haar zwarte D-pony merrie genaamd Miley. Ze rijden samen M2 dressuur tussen de paarden.

De passie voor de paardensport is al vroeg begonnen, voordat ze begon met rijden ging ze al vaak mee naar de verzorgpaarden van haar zus. Na een tijdje te hebben gereden op de manege is zij door een boer gevraagd om zijn pony’s te gaan rijden. Nadat deze allemaal verkocht waren heeft ze zelf een drachtige shetlander gekocht. Hiermee heeft Nathalie veel gewandelt en gement, de pony is helaas op 25 jarige leeftijd overleden aan koliek.

In 2011 liep ze op de Zuidlaardermarkt toen ze een leuke 2 jarige zwarte merrie tegen kwamen. Deze heeft ze meegenomen naar huis, de eerste jaren hebben ze buitenritjes gereden waarvan zo nu en dan een bixie wedstrijdje. Toen is zij toch gestart met wedstrijden rijden tot nu de M2 dressuur.

‘Samen met Miley rijd ik bijna wekelijks mee in de verenigingsles, naast de goede hulp van Viola heb ik nog les van Marissa, zij sluiten goed bij elkaar aan en zo komen wij steeds dichter bij ons doel: Z1 DRESSUUR!

——————————————————————————