Ga naar de inhoud

Clubactiviteit 12 juni a.s. “Working Equitation”

  • door

Op maandagavond 12 juni organiseert LR & PC de Esdalruiters en WE Clinic voor alle leden (zowel lessende als niet-lessende)

WAT IS WORKING EQUITATION?

Working Equitation, of in gewoon Nederlands: arbeidsrijstijl,
is all-round teamwork tussen ruiter en paard.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de WE clinic wordt er een parcours uitgezet en kun je de verschillende obstakels oefenen onder begeleiding van Hester Bischot.
Je rijdt in een groepje van max. 4 deelnemers en jouw les duurt 1 uur.

Working Equitation, of in gewoon Nederlands: arbeidsrijstijl, is all-round teamwork tussen ruiter en paard. Alleen door een hechte samenwerking met je paard bereik je de voor de arbeidsrijstijl zo kenmerkende lichtheid.

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven. Beginnende combinaties starten met de dressuurproef en trail. De speedtrail en het runderwerk volgen naarmate de africhting van het paard vordert.

Iedereen die op een praktische speelse manier zijn/haar paard wil trainen kan met Working Equitation uit de voeten. Misschien is je paard nu nog niet zo wendbaar, licht aan de hulpen, of moedig; door gericht arbeidsdressuurmatig te trainen kun je met elk type paard vooruitgang boeken. Wat voor soort of type paard je hebt, maakt dus niet uit. Want voor alle deelnemers geldt: de sport moet leuk zijn voor mens, paard en rund.

http://www.workingequitation.nl/obstakels.htm

Opgave uiterlijk 1 juni 2017

Toke Beeksma (t.rotmensen@ziggo.nl) Kosten € 15,- per combinatie