Ga naar de inhoud

Esdalruiters Nederlands Kampioen 2017 Afdelingsdressuur

  • door

In 2017 zijn een aantal leden enthousiast gemaakt door initiatiefnemers Gert-Jan van der Meij en Viola Nijland voor het meerijden in een meertal. De discipline afdelingsdressuur is een bijzondere tak van de sport waarbij het teamgevoel voorop staat.

Het rijden in een 4-tal en 6-tal valt onder de ‘afdelingsdressuur’. Dit is een leuke vorm van teamsport in de discipline dressuur. Hierbij rijden vier of zes combinaties samen een dressuurproef onder leiding van een commandant. Er wordt gezamenlijk één proef gereden waarbij een goede afstemming tussen de paarden/pony’s, amazones en ruiters noodzakelijk is.

De meertallen die o.l.v. van Gert-jan en Viola aan de start zijn gekomen dragen de naam Research Drive. In totaal kwamen er 9 teams aan de start op het Drents Kampioenschap. 6 van de 9 teams mochten door naar het NK, de Hippiade in Ermelo.

4 van deze teams komen uit voor LR & PC de Esdalruiters en daar zijn we erg trots op!
Het betreft de volgende teams:
– Zestal Klasse M Friese Paarden (Toke Beeksma, Greetje Fuhler, Jorien v. Rotterdam, Yvonne Super, Inge Strating en Laura Schrik).
– Viertal Klasse L Paarden (Janneke Brouwer, Lianne Ottens, Alieke Jasken, Zoë Zwiggelaar, Angelique Oosting en Ilona Sluiter).

– Zestal Klasse M Pony’s Cat. C/D/E ( Annika van der Tuuk, Suzanne v. Dijken, Evita Prent, Noa Pasveer, Hedri Beeksma, Quincy van den Haak en Nikita van den Haak).
– Viertal Kür op Muziek klasse M pony’s ( Annika van der Tuuk, Hedri Beeksma, Evita Prent, Leonie Tieben en Noa Pasveer).

Scores om trots op te zijn!!!

Het zestal pony’s werd kampioen met een percentage van 66,33% het viertal kür op muziek werd reserve kampioen met 67%. Het viertal klasse L paarden heeft de bronzen medaille binnen gehaald met een score van 68%. We hopen dat het Friezen volgend jaar ook een ticket verdiend voor het NK want zij hebben het hele seizoen top gescoord!

Tot slot werd voorzitter van de club met haar teams in de klasse ZZ bij de paarden Kampioen met een percentage van 69,33% We hopen dat we volgend jaar weer even enthousiaste teams kunnen vormen.