Ga naar de inhoud

Lauret Brinkman – Okt. 2015

Hallo,

Ik ben Lauret Brinkman en ik ben 13 jaar. Ik rijd 2 pony’s in de klasse Z1 en M1, en zit in de 2e klas van het Gymnasium.

Ik ben begonnen met paardrijden op mijn shetlander Sascha toen ik ongeveer 5 jaar oud was. Voor die tijd reed ik ook al wel maar nog niet echt fanatiek. Met Sascha hebben wij 2 veulens gefokt genaamd: Josje en Witje. Met deze veulens hebben wij een leuke tijd gehad. Josje hebben wij ongeveer nog 2 jaar samen met Sascha gehouden. Ik reed vaak met mijn buurmeisje met z’n tweeën op de shetlander, en dan deden we wedstrijdjes wie het langste bleef zitten. Toen ik ongeveer 9 jaar was kreeg ik mijn eerste wedstrijd pony genaamd Misty. Misty was een B-pony die nooit een stap verkeerd zette, het was een echt ‘automaatje’. Misty kregen wij toen zij 17 jaar oud was. Met Misty heb ik L2 dressuur gereden en B springen. Toen ik Misty een jaar had zijn wij lid geworden van de Esdalruiters. Hier doen wij nog steeds iedere week mee aan de lessen.
Toen ik ongeveer 11 jaar oud was kreeg ik mijn D-pony Renzo. Dit is een ruin van 1.48. Renzo rijd ik nu nog steeds. Met Renzo ben ik begonnen in de B dressuur en in een jaar tijd reden wij M1. Toen wij L1 reden zijn wij opgenomen in het dressuurbegeleidingsplan, van dit plan heb ik enorm veel geleerd. Ook ben ik in 2013 gaan lessen bij Paulien Alberts, daar les ik nu nog steeds en ik ben Paulien heel dankbaar dat zij mij iedere keer weer zo veel leert. Nu breng ik Renzo uit in de Z1 met winstpunten. Bij Renzo hadden we nog een shetlander genaamd Angel, hier hebben we een veulentje genaamd Ginger bij gekregen. Toen FS Top Hero kwam is Angel verkocht. Ik kreeg namelijk in Januari 2014 een tweede pony erbij genaamd: FS Top Hero.
FS Top Hero was toen een 3 jarige hengst, het is een Duitse rijpony. Omdat ik nog te jong en te onervaren was om op een hengst te rijden hebben wij FS Top Hero laten castreren. Toen FS Top Hero gecastreerd was zijn wij in mei 2014 wedstrijden gaan rijden. We zijn begonnen in de B dressuur. In september 2014 zijn wij opgenomen in het Jeugd Stimulerings plan van Drenthe. In de winter van 2015 werd ik kringkampioen in de klasse L1 dressuur met FS Top Hero. Ook werd ik toen kringkampioen met Renzo in de M2 dressuur. 2 weken na de kringkampioenschappen hadden FS Top Hero en ik de regiokampioenschappen. Deze proeven verliepen niet vlekkeloos, we maakten te veel fouten wat erg jammer was, ondanks dat zijn we wel Reserve Kampioen van Drenthe geworden in de klasse L1. Afgelopen zomer hebben FS Top Hero en ik weer meegedaan aan de Drentse Kampioenschappen, maar dan in de klasse L2. Hier zijn wij Drents Kampioen geworden. Nadat wij Drents Kampioen waren mochten wij starten op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Dat was een hele mooie ervaring. Hier heb ik een fijne proef neer kunnen zetten. Wat wel heel jammer was is dat wij een grote fout maakten tijdens het halthouden, dit was helemaal jammer vergeleken met de punten van de anderen. De nummer 3 had namelijk maar 1% meer. Uiteindelijk hebben wij een mooie score behaald van 211 bij de hoofdjury, 195 bij C en 201 bij M. Hiermee hebben wij op ons eerste Nederlands Kampioenschap een 7e prijs van de 32 deelnemers behaald. FS Top Hero en ik gaan deze maand ons M1 debuut maken en hopen dat we nog meer mooie momenten mee mogen maken.

Heel erg bedankt dat ik een stukje mocht schrijven, Ik geef de pen door aan: Inge Strating.

lauret 1

Toen ik ongeveer vier jaar oud was met mijn shetlander Sacha.

 

 

 

 

 

 

lauret2

Een van de eerste keren rijden op Renzo.

 

 

 

 

 

 

lauret3

De 2 shetlander Angel en het veulentje Ginger.

 

 

 

 

lauret 4

De allereerste keer op FS Top Hero

 

 

 

 

 

lauret 5

Drents Kampioen 2015

 

 

 

 

 

 

lauret 6

Reservekampioen indoor 2015

 

 

 

 

 

 

lauret 7

Almelose Ruiterdagen FS Top Hero